
بسمه تعالی
بازاریابی دیجیتال
ارتباط با مخاطبان با استفاده از ابزارهای دیجیتالی یکی از رویکردهای نوین ارتباط با مشتریان و بازاریابی در کسب و کارهای دنیای مدرن است که بازاریابی دیجیتال براساس همین رویکرد شکل میگیرد. بسیاری از مردم بازاریابی دیجیتال را با بازاریابی اینترنتی یا همان بازاریابی آنلاین اشتباه میگیرند. در بازاریابی دیجیتال هر ابزار دیجیتالی از قبیل تلفن، فاکس، تلویزیون، کامپیوتر و امثالهم میتوانند وسیله بازاریابی باشند ولی در بازاریابی آنلاین صرفا از ابزارهای اینترنتی میتوان بدین منظور استفاده نمود.
نمونه هایی از ابزارهای بازاریابی دیجیتال عبارتند از:
بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM): این روش ترافیک مشخصی بعنوان یک سرویس از موتورهای جستجو خریداری شده و طبق برنامه مدون شده در بازاریابی کسب و کار از آن استفاده میشود.
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO): بهبود شرایط و وضعیت دیده شدن در موتورهای جستجو از اساسی ترین پیش شرطهای موفقیت کسب و کارهای آنلاین و غیرآنلاین در دنیای امروز است که خود نیازمند مجموعه ای از فعالیتهای تخصصی خاص خود است.
بازاریابی محتوا (Content Marketing): این نوع بازاریابی متمرکز بر آموزش مشتری و ارتقاء آگاهی او به هدف وفاداری او به کسب و کار است.
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing): شامل ارائه محتوا به مخاطب قبل از تصمیم گیری برای خرید بصورتی که مشتری پاسخ تمامی دغدغه ها و نیازهای خود را در آن محتوا ببیند.
بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing): رسانه های اجتماعی محل تجمع انبوهی از مخاطبان و مشتریان کسب و کارها میباشد. این نوع بازاریابی متمرکز بر یافتن مخاطبان در این حوزه میباشد.
استراتژی محتوا (Content Strategy): هدف اصلی در تولید استراتژی محتوا خلاصه سازی و افزایش سریع اطلاعات مشتری است قبل از اینکه او دچار خستگی و فشار ذهنی شود.
تبلیغات بر اساس کلیک (PPC): اینکه کسی محتوای کسب و کار شما را ببیند و به کسب اطلاعات از آن بپردازد یکی از خدماتی است که بسیاری از کسب و کارهای تبلیغاتی به فروش آن میپردازند. یکی از مصادیق این امر تعداد کلیک کردنهای مردم روی تبلیغات شماست که باید بازاء هر کلیک مبلغی را به سرویس دهنده مربوطه بدهید.
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing): این نوع بازاریابی اساسا بازاریابی کالا و خدمات بوسیله کسانی است که در مورد خریدهای دیگران موثر بوده و نقش کنترلی دارند. توانمندی این کنترل و اثربخشی ناشی از تخصص، شهرت و مواردی از این قبیل است. در واقع در این بازاریابی از اعتبار افراد صاحب برند استفاده شده و بوسیله آن کالا یا خدمات تبلیغ میشود.
تبلیغات بنری (Banner Advertising): بنرهای تبلیغاتی الکترونیکی برای عموم مردم شناخته شده هستند. بسیاری از مراجع مانند گوگل با در اختیار قرار دادن فضای مشخصی از صفحات وب امکان ایجاد بنرهای تبلیغاتی را برای مشتریان خود که صاحبان کسب و کارهای مختلف هستند فراهم میسازند.
ایمیل مارکتینگ: ارسال ایمیلهای تبلیغاتی امری رایج است که همه ما با آن مواجه شده ایم. نکته مهم در این فقره مواظبت از اینکه ایمیل تبلیغاتی به هرزنامه(spam) تبدیل نشود. این شیوه بشدت از استراتژی محتوا متاثر میباشد.
بازاریابی موبایل (Mobile Marketing): بردن کسب و کار خود روی موبایلهای مردم و مشتریان امری بسیار جالب و کارآمد میباشد که روز به روز بر قدرت آن در دنیای کسب و کار افزوده میشود. این نوع بازاریابی به فراخور ابزارهای موبایلی با شیوه های مختلفی امکان پذیر میباشد.
بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing): تعریف اشتراک منافع با اشتراک گذاردن مشتریان و تبلیغات برای همکاران یک امر بسیار رایج در هر کسب و کاری است که خارج از بازاریابی دیجیتال براحتی جا افتاده است. این امر در بازاریابی دیجیتال نیز قابل تعریف و گسترش میباشد.
بازاریابی ویروسی دیجیتال (Digital Viral Marketing): این نوع بازاریابی شامل گسترش اطلاعات از کسب و کار با مدل تکثیر ویروس است که در یک بازه زمانی کوتاه تکثیر شده و انبوهی از آن ایجاد میشود. مدیریت این نوع توسعه خود نیازمند برنامه ریزی و مدیریت میباشد.